Hvis du er praktisk anlagt, liker å jobbe med bygging og konstruksjon, eller har en interesse for anleggsfag, så er bygg- og anleggsteknikk et godt valg for deg. Hos oss har vi små elevgrupper, en nylig renovert og flott bygghall, engasjerte lærere og et godt læringsmiljø. Vi samarbeider også med bedrifter i nærområdet om opplæringen, og du vil få varierte arbeidsoppgaver både på skolen og ute i praksis.
Programfag innenfor bygg- og anlegg utgjør den største delen av skoleuka, og her vil du få opplæring i relevante og varierte arbeidsoppgaver og teknikker. Undervisningen i disse fagene består av noe teori, men først og fremst av mye praktisk arbeid, både på skolen og ute i praksis i bedrift. Du vil få lære om ulike arbeidsteknikker, bruk av relevante verktøy, planlegging og bygging av ulike konstruksjoner, montering av vindu og dører, kledning, isolering og tetting, arbeid etter arbeidsbeskrivelser og tegninger, beregne kostnader, bruk av verneutstyr og risikovurdering, rutiner på bygge- og anleggsplasser. Du vil også få god trening i å planlegge, gjennomføre, vurdere og dokumentere eget arbeid. Du vil få erfaring med ulike arbeidsoppgaver, både gjennom arbeid i skolens bygghall, og i ulike prosjekter skolen tar på seg. Bygg- og anleggselever hos oss har satt opp blant annet gapahuker, garasjer og lagerhus i nærområdet.
I tillegg til praktisk arbeid på skolen, vil du også få ut i praksis i ulike bedrifter. Skolen samarbeider med både enkeltstående tømrere, produksjonsbedrifter, større byggefirma og anleggsfirma. Gjennom praksis får du være med på bedriftenes reelle arbeidsoppdrag, og du vil få oppleve hvordan arbeidshverdagen innenfor disse fagfeltet kan være.
Etter at du har fullført vg1 Bygg- og anleggsteknikk, har du mulighet til å velge mellom flere ulike alternativer på vg2. Hos oss tilbyr vi vg2 Tømrer, som handler om å gi deg mer kompetanse i å bygge nye bygninger og å bygge om eksisterende bygninger.
Etter at du har fullført vg2 Tømrer, kan du søke læreplass og bli lærling. Etter to år som lærling går du så opp til fagprøve, og med bestått fagprøve får du fagbrev som tømrer. Som tømrer kan du søke jobb i for eksempel et byggefirma eller en produksjonsbedrift, eller du kan velge å jobbe som selvstendig næringsdrivende og ta på deg oppdrag selv eller i samarbeid med andre. Tømrerkompetansen er etterspurt, og det er ofte ikke så vanskelig å finne jobb etter endt utdanning.
Bygg- og anleggsteknikk er et godt utgangspunkt for videre studier, for eksempel innenfor byggingeniørstudier. Her har du flere muligheter, hvis du ønsker å studere videre:
Du er velkommen til å ta kontakt med oss hvis du har noen spørsmål:
Sentralbordet | Mette Vågen | mette.vagen@mrfylke.no | 71 28 42 00 |
Fagleder bygg- og anleggsteknikk / rådgiver | Bjørn Rolland | bjorn.rolland@mrfylke.no | 71 28 42 02 / 41 56 09 30 |