Tingvoll VGS > Studietilbud > Medier og kommunikasjon

Medier og kommunikasjon

Ta i bruk dine kreative egenskaper. Dette er et studieforberedende utdanningsprogram som kombinerer teori og praksis på en spennende måte.

Som elev på medier og kommunikasjon får du prøve deg innen det meste som har med media å gjøre, som journalistikk, foto, film, grafisk design, webdesign og reklame. Samtidig som du får jobbe med praktiske og kreative oppgaver får du studiekompetanse.

MK-bilde

Undervisningen

Kombinert med allmenne fag, får du jobbe med prosjekter og praktiske oppgaver gjennom store deler av skoleåret. Utdanningsløpet er lagt opp slik at omfanget av mediefag øker gjennom utdanningsløpet, det samme gjør valgfriheten.

Mye av undervisningen i mediefagene foregår på medielab med datamaskiner og tilleggsutstyr som profesjonell programvare, film- og fotoutstyr. Du vil få jobbe slik at praksis og teori kombineres, og det veksles mellom individuelt og gruppevis arbeid. Vi pleier å besøke Nordic Light og aktuelle mediebedrifter, samt benytte oss av gjesteforelesere.

Elev-pc

Programvaren som brukes i mediefagene krever kraftige datamaskiner. Vi ber derfor om at elever som skal gå medier og kommunikasjon venter med å kjøpe bærbar datamaskin til de har snakket med faglærerne ved skolestart.

Fullført 10-årig grunnskole eller tilsvarende.

Videre studier

Fullført medier og kommunikasjon gir deg generell studiekompetanse, slik at du kan søke opptak ved de fleste høyskoler og universitet. For studier med krav til estetisk sans og interesse for informasjonsteknologi og digitale medier vil medier og kommunikasjon være et godt utgangspunkt. Det vil også kunne gi deg et veldig godt grunnlag dersom du ønsker å ta høyere utdanning for å bli journalist, web-designer, lydtekniker, filmprodusent eller kommunikasjonsrådgiver, for å nevne noen av mulighetene.

Med generell studiekompetanse kan du naturligvis også velge å utdanne deg til andre yrker enn de som bygger på medier og kommunikasjon. Uansett vil du kunne få nytte av kunnskapen du får i mediefagene.

Jobbmuligheter

Medier og kommunikasjon er først og fremst et godt grunnlag for videre studier innenfor fagområdet, samtidig som det kvalifiserer for de aller fleste høyskole- og universitetsutdanningene. Ut i fra det kommunikasjonssamfunnet vi lever i, vil kunnskapen fra medier og kommunikasjon komme til nytte i de fleste yrker - uansett om man velger å jobbe innen media eller ikke.

Gudrun Skjevling
71 53 29 00 / Mob. 996 94 565