Tingvoll VGS > Studietilbud > Idrettsfag

Idrettsfag

For deg som liker å være i aktivitet. Allsidig treningsmiljø med mulighet for å spesialisere deg innenfor en idrett.

Idrettslinja passer for deg som er interessert i trening, enten for å holde deg i form eller fordi du har ambisjoner som toppidrettsutøver. Samtidig som du får anledning til å trene mye i skoletiden, får du også en utdannelse.

Idrettsfagbilde

Undervisningen

Vg1 består av mange ulike idretter, basistrening og friluftsliv kombinert med allmenne fellesfag. Du kan dessuten velge mellom toppidrett eller breddeidrett (valgfrie programfag).Toppidrett kan være fotball, håndball eller friidrett.

På Vg2 og Vg3 fortsetter du med allmenne fellesfag og felles programfag som inneholder flere idretter, treningslære, idrett/samfunn og treningsledelse.

Du lager dine egne treningsplaner, gjennomfører ulike tester underveis i skoleåret og vurderer selv din egen innsats sammen med læreren din. Som en del av idrettslinja, får du også opplæring som instruktør for barn og ungdom på Idrettsskolen.

Fasiliteter

Vi har tilgang til de beste treningsforholdene, rett ved siden av skolen. Blant annet en idrettshall, gymsal, styrketreningsrom, testrom, svømmehall og kunstgressbane med løpebaner.

I tillegg er vi flinke til å benytte oss av den omliggende naturen som treningsarena, både sommer- og vinterstid.

Ekskursjoner
  • Tur i høstfjellet
  • Vinterekskursjon med fjellvettopplæring
  • Kystekskursjon med Geitbåt over flere døgn i mai / juni.
  • Friluftslivtimene inneholder også opplæring i kajakkpadling og ridning
Lokale idrettslag

Tingvoll har meget aktive og tradisjonsrike idrettslag, som organiserer lag innen blant annet fotball, håndball, friidrett, ski og skiskyting.

Kommer du fra andre idrettslag i regionen, har vi tradisjoner for å samarbeide med disse.

Videre studier

Fullført idrettsfag gir deg generell studiekompetanse, slik at du kan søke opptak ved alle høgskoler og universitet.

For studier med krav til god fysisk form, vil idrettsfag kunne gi deg et veldig godt grunnlag for videre studier ved politihøgskole, utdannelse i forsvaret eller ved Norges Idrettshøgskole.

Bjørn Rolland
Fagleder