Tingvoll VGS > Studietilbud > Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfag

Yrkesrettet studieretning, hvor store deler av undervisningen foregår utenfor klasserommet.

Liker du å jobbe med mennesker? Helse- og sosialfag gir deg en yrkesrettet utdanning, med mulighet til å gå ut i jobb etter fullført utdanning. Totalt kan du velge mellom ni forskjellige yrker: ambulansefag, barne- og ungdomsarbeiderfag, fotterapi, ortopediteknikk, helsearbeiderfag, formasiteknikk, helsesekretær, tannhelsesekretær eller hudpleier.

HO-bilde

Undervisningen

Studieretningen baserer seg i stor grad på at du skal ut i arbeidslivet og lære gjennom praksis. Det gir deg en unik mulighet til å finne ut hvilke yrker som kan være aktuelle for deg.

Noe teori må du også ha med deg, og på Vg1 foregår det meste av undervisningen på skolen. På Vg2 er det mye praksis ute i arbeidslivet. Yrkesutdanninga fullfører du enten med et tredje år i skole, eller med en 2-årig lærlingekontrakt..

Fullført 10-årig grunnskole eller tilsvarende.

Videre studier

For å kunne fortsette med studier på høgskole eller universitet, kreves det generell studiekompetanse.

Dette kan du oppnå ved å:

• ta påbygging til generell studiekompetanse (redusert kurs) etter fullført helse- og sosialfagutdanning.
  • ta påbygging til generell studiekompetanse (30-timers kurs) etter 2 år på helse- og sosialfag.

Med generell studiekompetanse kan du søke opptak på de fleste høgskoler og universitet.

Jobbmuligheter

Fullført treårig helse- og sosialfag i skole, eller fagbrev (etter lærlingekontrakt), kvalifiserer for en rekke fagstillinger innen helsevesenet.

Her på Tingvoll kan du få tilbud om:
  • Vg1 Helse- og sosialfag
  • Vg2 Helsearbeider
  • Vg2 Barne- og ungdomsarbeider.
  • VK II Hjelpepleie

Ønsker du å utdanne deg til de andre yrkene innen helse- og sosialfag, kan du likevel gå Vg1 her på Tingvoll, for så å søke deg over til en annen skole på Vg2.

Bjørn Rolland
Fagleder