Tingvoll VGS > Studietilbud > Bygg- og anleggsteknikk

Bygg- og anleggsteknikk

Dette er et toårig yrkesutdanningsprogram der Tingvoll vgs samarbeider med lokalt næringsliv om opplæringa.

Elevene får undervisning i felles allmenne fag to dager i uka på Tingvoll vgs. En dag i uka er øremerka HMS-opplæring og Prosjekt til fordypning i samarbeid med lokale bedrifter innen bygg- og anlegg. To hele dager i uka har elevene opplæring i programfaga Produksjon og Tegning og bransjelære. Opplæringa har en teoretisk og en praktisk del og foregår i verksted og ute på byggeplasser.

Byggfagbilde

Vg1 Bygg- og anleggsteknikk er en bred inngang til bygg- og anleggsfagene, og danner grunnlag for videre utdanning og yrker. Programfaga gir elevene grunnleggende ferdigheter i bygg- og anleggsteknikk og skal fremme arbeidsglede, gode arbeidsvaner og evne til samarbeid.

Hovedmål for opplæringa er at eleven skal kunne:

• velge, bruke og bearbeide materialer, verktøy og utstyr til enkle arbeidsoppgaver/konstruksjoner innen bygg- og anleggsteknikk.
  • lese og anvende tegninger /beskrivelser/skisser og planer knytta til arbeidsoppgavene. Omfatter også bruk av digitale verktøy.
  • lære å utføre arbeidsoppgavene i henhold til regler for Helse, miljø og sikkerhet, og i forhold til regelverk i bransjen.
  • få grunnleggende kunnskap om videre utdanning og ulike yrker som Vg1 Bygg- og anleggsteknikk kan føre til:

Vg2:
Byggteknikk       Anleggsteknikk     Feierfaget